top of page

Is jouw huis een fijn 'thuis'?

Zo, dat was dat! Terwijl ik deze woorden tik zit ik heerlijk, met mijn laptop op schoot, in het hoekje van mijn bank, te genieten van de steeds krachtig wordende zonnestralen die mij verwarmen. De wind blaast de winter weg en kondigt de lente aan.

Ik voel me 'opgeruimd' zo aan het begin van deze week. Het gevoel dat ik weer met een schone lei verder kan gaan, alsof ik de 'reset knop' heb ingedrukt. Iedere maandag blok ik voor mijzelf een vaste (grote) schoonmaak in, zo ook vandaag. Ik kies heel bewust voor één moment in de week waarop ik deze taak uitvoer. Het is zeker niet mijn favoriete activiteit, maar op deze manier kader ik het in tot één moment van de week, zodat ik er de rest van de week van mag genieten. Zo regel ik bijvoorbeeld ook de weekboodschappen op vrijdag en doordat ik dat in één keer doe, heb ik direct een keuzelijst met de maaltijden voor de dagen erna. Deze manier van plannen werkt al jaren voor mij en geeft rust en vooral het gevoel dat ik grip heb op mijn planning en daardoor meer vrijheid, hoe paradoxaal dat ook mag klinken.

Het huishouden lijkt misschien niet altijd prioriteit te hebben, omdat er zoveel meer belangrijker taken op je wachten. Maar wanneer je de boel laat 'verstoffen', en er rommel blijft liggen, kan dit chaos in je hoofd veroorzaken.. Het is belangrijk dat je huis een fijne plek is waar je tot rust mag komen, waar je mensen kunt ontvangen, waar je mag genieten, waar je iedere keer mag terugkomen.

Hoe is dat voor jou? Hoe ervaar jij jouw huis op dit moment? Is het een fijn thuis voor je? Kan jij er ook zo van genieten? Of is het voor jou een plek waar je nog van alles 'moet' en voelt het als 'dweilen met de kraan open'? Ik ken het gevoel. Zeker wanneer er kinderen in je huis rondrennen, kan je soms het gevoel krijgen dat opruimen en/óf schoonmaken toch geen zin heeft of misschien nog wel erger, ben je áltijd aan het schoonmaken!

Een goede planning kan 'wonderen' doen. Blok een vast moment in de week waarop je vaste huishoudelijke taken uitvoert, zoals bijvoorbeeld de was en de badkamer. Dat de ramen dan niet direct worden meegenomen, is geen punt. De was is gedaan en de badkamer is weer fris en dat geeft een gevoel van rust en grip en dáár gaat het om! Hierdoor blijft er genoeg tijd over voor andere leuke en meer belangrijke taken. En óók belangrijk; het zorgt voor rust. De moeite waard om te proberen toch?


Heb jij het idee dat je maar geen grip kunt krijgen op het huishouden en eventueel andere taken? Stuur mij dan een bericht. Ik zoek graag met jou naar een voor jouw passende oplossing. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.


Liefs, Coline

102 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Even niks?!

Comments


Puur (3)_edited.png
bottom of page